İSTANBUL / FATİH - Fatih Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Eyl

5. sınıf öğrencilerimiz ablalarını ve hocalarını ziyaret ederek mevlid kandili münasebetiyle lokum ve kitapçık dağıtıp kısa bilgilendirme yaptılar.

Eyl

Okulumuz rehberlik sevisi bu sene LGS ile yerleşen 9.sınıflarımıza hoşgeldin çalışması yaptı.

Eyl

Okulumuz rehber öğretmeni Sena Ersan Cesur aramıza yeni katılan 5-A sınıfımıza okula ve çevreye uyum konusunda grup çalışması yaptı. Ayrıca rehberlik servisinin tanıtımını da yaptı.

Eyl

Yabancı dil ağırlıklı imam hatip ortaokulu kayıtlarımız 03.09.2024 Salı ve 04.09.2024 Çarşamba  olarak 2 (iki) günde yapılacaktır.

Kayıt yapacak velilerimizi saat 11.00 ve 15.00 arası okulumuzun misafir olarak bulunduğu Ahmet Rasim Anadolu Lisesi binasına bekliyoruz.

Kayıt için gerekli evraklar:

1-Öğrencinin anne babası ayrı ise velayet belgesi

2- Öğrencinin varsa özel durum bildirim belgesi (Sağlık problemi, sürekli kullanılan ilaçlar vs.)

3- Öğrenci kayıt bilgi formu (Okuldan verilecektir.)

4- Vukuatlı nüfus kayıt örneği

Ağu

Fatih Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde açılan Yabancı dil ağırlıklı proje imam hatip ortaokulu 5. sınıf kabul sınavı bugün yapıldı. Katılan öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ağu

İPKB tarafından güçlendirme çalışmaları kapsamına alınan okul binamızı ziyaret eden okul müdürümüz Ayşenur Aydın ve müdür yardımcıları yetkililerden bilgi aldı. Okulumuzun pencerelerinin değişeceği müjdesini de aldığımız binamızda inşaatin son hızla devam ettiği görüldü.

Ağu

2024 YKS Yerleştirme Sonuçlarına göre öğrencilerimiz  bu yıl da Mühendislik, Finans, İlahiyat, Sağlık Bilimleri , İşletme, Öğretmenlik, PDR, Felsefe ve Gazetecilik gibi farklı bölümlere yerleştiler. Öğrencilerimizi gönülden tebrik ediyor, başarılarında emeği geçen ailesi ve öğretmenlerine teşekkür ediyoruz.

Tem

Okulumuz, 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı itibarıyla bünyesinde açılacak olan proje imam hatip ortaokuluna sınavla öğrenci kabulüne başlayacaktır.

5.Sınıf öğrencilerine yönelik uygulayacağımız Yabancı Dil Proje sınıfımız  için kabul sınavı 22 Ağustos 2024 Perşembe günü saat 11.00'da misafir okul olarak bulunduğumuz Ahmet Rasim Anadolu Lisesinde yapılacaktır.

Tem

2024 LGS yerleştirme sonuçlarına göre okulumuzun Fen ve Sosyal Bilimler Proje Bölümünü ve Yetenek Sınavı sonuçlarına göre de Geleneksel ve Çağdaş Görsel Sanatlar Proje Bölümünü kazanarak  Fatih Kız Anadolu İmam Hatip  Lisesi öğrencisi olmaya hak kazanan değerli öğrencilerimize "Hoş geldiniz" diyerek yeni öğrenci ve velilerimizi  tebrik ediyor nice başarı ve güzelliklere vesile olmasını Yüce Allah'tan diliyoruz.

Tem

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Anma Programı, 12 Temmuz 2024 Cuma günü saat 11.00’da Sultanahmet Meydanı’nda okulumuz sanat proje sınıfı öğrencilerimizin birbirinden güzel eserlerinden oluşan sergimizin açılışıyla başladı.

Tem

Okulumuzun Geleneksel ve Çağdaş Görsel Sanatlar Projesine yerleşecek öğrencilerin belirlenmesi için 3 Temmuz 2024 Çarşamba günü 11.00-14.30  saatleri arasında Ahmet Rasim Anadolu Lisesinde yapılan Yetenek Sınavı Milli Eğitim Bakanlığının yetenek sınavı usul ve esaslarına uygun bir şekilde tamamlandı.

Tem

Okulumuzun Geleneksel ve Çağdaş Görsel Sanatlar Proje sınıfına öğrenci alımına yönelik 13 Temmuz'da saat 11.00-14.30 arasında 2 oturum şeklinde yapılması planlanan Yetenek Sınavı için  Ahmet Rasim Anadolu Lisesine gelen öğrenciler saat 10.30 itibariyle gerekli kontroller yapıldıktan sonra sınav salonlarına alındılar. Okul Müdiremiz sayın Ebru COŞKUN BOYRAZ ve Sınav Komisyonu sınıfları gezerek öğrencilerimize başarı dileklerinde bulundu. Okul idaremiz öğrencilerimizin sağlıklı, hijyenik bir ortamda güzel bir sınav geçirebilmeleri adına her türlü hazırlığı tamamladı. Bu kapsamda öğrencilerimiz fiziki mesafeye dikkat edilerek ferah salonlarda  sınava alındılar.

Yetenek sınavında öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Tem

Okulumuzda uygulanan Geleneksel ve Çağdaş Görsel Sanatlar Proje sınıfımıza öğrenci alımı için yapılacak olan Yetenek Sınavı yaklaştı. Öğrencilerimizin  sağlıklı ve başarılı bir sınav için aşağıdaki hususlara dikkat etmeleri gerekmektedir.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi okulumuzda coşkuyla kutlandı.